kiválóan horgásztak

2018.06.28. 16:20

Egyéniben bronzérmet, csapatban vb-t nyert

Hanol Erzsébet, borítófotó: Mártonfai Dénes

Világbajnokságot nyert a magyar veterán horgászválogatott, soraiban a tolnai Czakó Jánossal, aki egyéniben bronzérmet is szerzett. A hatvanöt éven felüliek versenyét a horvátországi Muraszentmárton közelében rendezték június közepén nyolc csapat, vagyis harminckét horgász részvételével.

Czakó János Fotó: Czakó Balázs

Czakó János elmondta, a kétnapos versenyt négy nap felkészülés előzte meg, illetve a világbajnokság előtt horgásztak is, hogy megismerjék a vizet, amelyből főleg kárászt és naphalat fogtak. A világbajnokságon a magyar csapat tizennyolc ponttal, összesen több mint ezer darab hallal és 129 kilogrammos összteljesítménnyel lett első. Ez történelmi diadal, hiszen korábban még nem sikerült világbajnokságot nyernie a magyar veterán horgászoknak.

Czakó János négy éve tagja a válogatottnak. Ez idő alatt csapatban egy ezüst- és egy bronzérmet, egyéniben egy ezüstöt szerzett. A tolnai horgász mellett Jónás György, Pausits Imre, Varga József és Zsíros András alkotta a csapatot. A szövetségi kapitány Timár Dániel volt, a másodkapitány Timár Szabolcs és ifj. Varga József. A munkát Benyó János és Vörösházi György segítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában