jó eredményekkel zártak

2018.06.18. 18:31

Élményt, díjat hozott az olvasás

Hanol Erzsébet

Olvass el címmel indított vetélkedőt a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kara, amelynek döntőjébe a Dombóvári Belvárosi Általános Iskola egyik 4. a osztályos csapata is bejutott. A Süveges Imola Mária, Kovács Dávid Zalán, Madarász Dominik, Lurcza Krisztián összeállítású „Belvárosi könyvmolyok” végül a harmadik helyet szerezték meg az egyetem könyvtárában rendezett döntőn.

A verseny már szeptemberben elkezdődött több mint ötven csapat részvételével, a második félévre viszont csak harmincketten maradtak. Voltak nevezők az ország minden pontjáról és a határon túlról is.

A gyerekeknek előzetes feladatként három ifjúsági regényt kellett elolvasniuk. Ezekhez kapcsolódtak a feladatok, melyek nemcsak irodalmi jellegűek voltak, hanem a csapatok kreativitását is próbára tették. A nyolc fordulóból álló verseny végén a Belvárosi Általános Iskola négy csapata végzett az első tíz között. Az 5. a osztályosok felkészítője Bódis Péterné, a 4. a osztályosoké Szabóné Tóth Gabriella volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában