város napja

2018.06.30. 11:30

Eredményes évet ünnepel Bátaszék

Ünnepi testületi üléssel kezdődött, majd színes programokkal folytatódott Bátaszéken a Város Napja. Tegnap a kultúráé volt a főszerep, ma kirakodóvásár valamint koncertek várják a Piac téren az érdeklődőket.

Mauthner Ilona, fotó: Mártonfai Dénes

A Város Napjáról idén kétnapos programsorozattal emlékezik meg Bátaszék. Az ünnepi testületi ülést ez alkalommal a Városházán, a házasságkötő teremben tartották.

Dr. Bozsolik Róbert polgármester beszédében összefoglalta az elmúlt év eredményeit. Mint mondta, azon dolgoznak, hogy a különböző jogcímen elnyert, közel másfél milliárd forintnyi támogatást a város jövője, fejlődése érdekében, a lehető leghatékonyabban használják fel. A település még élhetőbbé tétele, a bátaszékiek komfortérzetének növelése érdekében saját forrásból felújították és működtetik az intézményrendszerüket, támogatják a civil szervezeteket.

Természetesen számba vette az elmúlt év fontosabb eseményeit is. Köztük a lassanként hagyománnyá formálódó nyári fesztivált, a több mint ötezer látogatóval megrendezett II. Bátaszéki Bornapokat. A felsorolásból azonban nem maradhatott ki a felvidékiek kitelepítésének hetvenedik évfordulója alkalmából tartott megemlékezés, de a nagysallóiakkal húsz éve tartó barátság sem. Tartottak királyi gasztronómiai estet, és méltóképpen megünnepelték a reformáció ötszáz éves évfordulóját is.

A polgármester a legnagyobb eredménynek azt tartja, hogy át tudták lépni a saját árnyékukat, és Bátaszék érdekében politikától, vallástól, népcsoporthoz tartozástól függetlenül együtt akartak és tudtak dolgozni. Az ünnepi testületi ülésen részt vett Horváth István országgyűlési képviselő is.

A Város Napja ma folytatódik, délután négy órától a Piac téren. A helyi borászok, mézesek kínálják termékeiket, este koncertek várják az érdeklődőket. A Republic együttes is színpadra lép. ( A program részletesebben ITT található.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában