Nudeln Tag

2018.06.05. 09:30

Hagyományos sváb tésztaféléket kínáltak a Nudeln Tag-on

A Kisdorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Német Hagyományőrző Egyesület negyedik alkalommal rendezett a faluban Nudeln Tag-ot.

Balázs László

Beküldött kép

Nagy izgalommal készültek a helyi civil szervezetek a szombati eseményre. A sportpályánál felállított sütősátrakat és környéküket jellegzetes sváb eszközökkel díszítették fel, majd délután megkezdődött a sufnudli gyártása.

A krumplistésztából készült, kifli formára feltekert ételt számtalan ízesítéssel kóstolhatták a résztvevők, emellett természetesen hagyományos sváb tésztafélék is készültek – mondta Fetzer János, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Beküldött kép

Szorgos kezek sodorták a krumplis tésztát, miközben a színpadon hagyományőrző csoportok adtak műsort: a szekszárdi, teveli és kisdorogi hagyományőrző német énekkar lépett színpadra, és műsort adtak a helyi óvodások is. Mellettük a bonyhádi Kränzlein Néptánc Egyesület junior tánccsoportja, a Dránovits harmónika trió és a véméndi fúvószenekar, a Branauer Musikanten, fokozta a jó hangulatot.

Beküldött kép

A kulturális műsor alatt a vendégek különböző sváb tésztaételeket kóstolhattak: káposztás gőzgombócot, kelt rétest, meggyes rétest, szilvás gombócot, illetve a kanalas fánk különböző változatait. A gyerekeket arcfestéssel, légvárral, fagylalttal és más programmal várták a szervezők. Vacsorára babgulyást és a helyi gazdák borait kínálták a vendégeknek. Fetzer János jelezte, a több száz érdeklődő a megye minden pontjáról érkezett, sőt, még Baranyából is jöttek vendégek. A vacsora után kezdődött bál éjfélig tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában