vakáció

2018.06.15. 20:00

Hurrá hangulat, kicsengettek az iskolákban

Ma véget ért a 2017/18-as tanév és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció.

Balázs László, fotó: Mártonfai Dénes

Vak‡ci—

A mostani tanév mintegy 751 ezer általános iskolás, 78 ezer szakközépiskolás, 5800 szakiskolás, 182 ezer gimnazista és 168 ezer szakgimnazista számára zárul, közülük az érettségizők egy részének még hátra vannak a szóbeli vizsgák.

A Tamási Tankerületi Központhoz tartozó Bonyhádi járásban 241, a dombóváriban 220, míg a tamásiban 288 nyolcadik osztályos ballag. A Szekszárdi Tankerületi Központ intézményeiben 757 tanuló lépi át utoljára a tanintézmény kapuját pénteken és szombaton, ebből 191-en szekszárdi iskolákban.

A szekszárdi Babits iskola 8/a. osztálya is „bolondballagott” Fotó: beküldöttkép

A szekszárdi Szent József Katolikus Általános Iskolában az ünnepi esemény annyiban tér el az állami fenntartású intézményekben megszokottól, hogy a diákok és hozzátartozóik felsétáltak a Béla király téri templomba – mondta Fodor Mihályné igazgató. A rövid liturgiát követően az atya köszöntötte a diákokat, majd az alsóbb évesek, illetve az intézmény vezetője búcsúzott tőlük.

A Comenius Általános Iskolában tizenöt nyolcadikos járta körbe utoljára az épületet – tudtuk meg Morvai Szilveszter igazgatótól. Hagyomány náluk, hogy két alsóbb éves növendék mindegyik végzősről röviden megemlékezett. A lányok rózsaszín, a fiúk kék lufit eregettek. Utalva arra, ahogy a luftballonok elszállnak, a diákok is elhagyják a sulit. Szintén kuriózum a tanodában – megkönnyeztetve édesanyánkat, nagymamákat –, hogy minden végzősről projektorral régi és mostani fotókat vetítettek ki.

Az általános iskolás diákok szüleinek minden évben alaposan át kell gondolnia, hogyan oldják meg a gyerekek felügyeletét. A vakáció ideje alatt részt vehetnek különböző táborokban, de nyaralhatnak rokonoknál, nagyszülőknél, illetve megoldást jelenthet a családi napközi is. Bármelyik megoldást választja gondviselő, az biztos, hogy alaposan meg kell szervezni a nyár menetét. Hiszen a cél az, hogy mind a gyerekek, mind a szülők számára gondtalan legyen a vakáció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában