adomány

2018.06.27. 16:30

Retkes Tamás alkotásaival szeretne örömet okozni

Retkes Tamás szekszárdi fotós száz természetfotóját ajánlotta fel a Tolna Megyei Balassa János Kórháznak. Célja, hogy képei hangulatosabbá tegyék a kórház helyiségeit.

TEOL

Retkes Tamás a fotókat június 26-án délelőtt adta át a Balassa János Kórház vezetésének és dolgozóinak. Akkor jutott eszébe a képek felajánlása, amikor kezelésre várt a rendelőintézeti gyógytorna, illetve fizikoterápia teremben. Úgy gondolta, alkotásaival mond köszönetet az őt kezelő szakembereknek, nem utolsó sorban a természetfotók látványával szeretne örömet szerezni a Balassa János Kórház betegeinek. Reméli, hogy képeivel, ha csak rövid időre is, de elterelheti az emberek figyelmét a betegséggel járó gondokról-bajokról. Ez a tudat számára is örömet okoz.

A fiatal fotósnak már több kiállítása volt, rendszeresen publikál. Képei a National Geographic és a Canon Magyarország oldalán is megjelentek. Különösen a digitális fotózás által kínált, látványos, új technikák, a térrel, látvánnyal való kreatív játék érdekli. Egyaránt készít makró és tájfotókat, gömb- és körpanoráma képeket, valamint természetfotókat. – Új oldalukról mutatja meg az ismerős helyeket – mondta róla egyik kiállításának megnyitóján Ódor János, a Wosinsky Mór Múzeum igazgatója.

Fotó: Tolna Megyei Balassa János Kórház

Retkes Tamás arra is szeretné felhívni alkotótársai, illetve az emberek figyelmét, hogy a magunk apró lehetőségeivel, ötleteivel jó ügyek mellé állva, milyen sokat tehetünk mindannyiunk javáért, öröméért.

A képeket Dr. Németh Csaba, a Balassa János Kórház főigazgatója a Rendelőintézet fizikoterapeuta és gyógytornász szakdolgozói körében vette át, akik az alkotó kívánsága szerint elsőként választhatták ki a nekik legjobban tetsző néhány fotót, amely a jövőben a tornatermet és a fizikoterápiás helyiségeket teszik kellemesebbé.

A főigazgató köszönetében kiemelte, hogy a fiatal fotós gesztusa a segítőkészség, a kórházért való tenni akarás miatt különösen értékes az intézmény számára. A fotóknak a kórház épületeiben való méltó elhelyezéséről a nyár folyamán gondoskodik a Balassa János Kórház vezetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában