kalandtábor

2018.07.30. 18:30

A felhőtlen időtöltés volt a bogyiszlói kalandtábor célja

Hanol Erzsébet

Fotó: Beküldött fotók

Kalandtáborba hívta a gyerekeket idén nyáron is a Bogyiszló Jövője Alapítvány. A táborozók a falu központjában gyülekeztek, majd a bogyiszlói tsz és a szülők támogatásának köszönhetően traktoros élményutazásban lehetett részük, onnan ugyanis pótkocsin utazva jutottak el a tábor helyszínére, a doromlási gátőrházhoz.

A szervezők elmondták, hogy a legfőbb céljuk az volt, hogy kiszakítsák a gyerekeket a digitális világból, és mivel az időjárás kedvezett nekik, sok-sok szabadtéri programban lehetett része a táborozóknak. Jártak a medinai NATO lokátornál, később a szedresi ŐS-Sárvíz tanösvényen kirándultak, és a szabadban található termésekből, száraz növényekből hangszereket készítettek, illetve meg is szólaltatták azokat Kőszegi László népi hangszerkészítő segítségével. A Bogyiszlói Hagyományőrző Egyesület tagjai játékokkal és népviseleti bemutatóval érkeztek hozzájuk, Mihalovics Zsolt és tanítványai pedig a beás nyelvvel és a cigány dalokkal ismertették meg őket.

A tábor vendége volt a Bogyiszlóról elszármazott író, Bódai-Sós Judit, akivel együtt verseltek, meséltek a gyerekek, illetve Vámos Róbert, a Táblácska és Gyémántbogár alapítója is járt náluk, aki küldetésének tekinti, hogy pozitív változást tudjon elérni az emberek életében. A gyerekek őt csak varázslóként emlegették. Tóbi Eteleka óvónő is felkereste a táborlakókat, és kreatív kézműves dolgokat, na meg finom palacsintát hozott nekik.

– A hagyományos családi napot megfejeltük egy ugrálóvárral, ami nagy kedvenc lett a sült szalonna és a jégkrém mellett – mondták a szervezők, hozzátéve, hogy idén is azt tartották a legfontosabbnak, hogy a gyerekek gyerekek lehessenek és felhőtlenül élvezhessék a nyár és a természet adta lehetőségeiket. Azoknak pedig, akik ezt támogatásukkal lehetővé tették, köszönetüket fejezik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában