Arany minősítéssel díjazták éneklését

2018.07.07. 18:24

Bogyiszlói népdalokkal ért el sikert az országos versenyen Horváth Réka Anna

Hanol Erzsébet

A „Cinegemadár” Tolna Megyei Népzenei Versenyen elért eredménye alapján Horváth Réka Anna, a Bogyiszlói Általános Iskola hetedik osztályos tanulója képviselhette megyénket az országos „Tiszán innen, Dunán túl” népdaléneklési versenyen, ahol szintén arany minősítést kapott.

A felkészülésről és a versenyről Réka felkészítő tanára, Mihalovics Zsolt beszélt. Elmondta, hogy Érden rendezték az országos döntőt, ahol neves szakmai zsűri előtt énekeltek a fiatalok. A zsűri elnöke Sebestyénné Farkas Ilona volt. A közös munkát két évvel ezelőtt kezdték, és amellett, hogy Réka hegedülni tanul, külön tehetséggondozásban is részt vesz. – Szívvel, lélekkel énekel, rengeteg alázat van benne – mondta tanítványáról Mihalovics Zsolt.

Réka édesanyja révén bogyiszlói gyökerekkel bír, és bár a felkészülés során más tájegységek dalait is gyakorolta, a versenyre kizárólag bogyiszlói népdalokkal készült. Sőt, előadásával szinte egyedül képviselte a Dunántúlt. A versenyen viselt bogyiszlói népviselete szintén családi örökség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában