Fecske Bábcsoport

2018.07.02. 18:10

Egerben ért be a darab

Szeri Árpád, fotó: Makovics Kornél

A főként mesedarabokat játszó, sióagárdi kisdiákokból álló Fecske Bábcsoport 1965-ben alakult meg és számos sikert tudhat magáénak. Pekari Bernadett drámapedagógus, iskolaigazgató hat éve vette át a csapatot, mely azóta tovább öregbítette jó hírét. Legutóbb Egerben, a Gyermekbábosok Országos Fesztiválján.

– Idén Tündérszép és Árgyélus történetét dolgoztuk fel és állítottuk színpadra – mondta Pekari Bernadett. – Mivel bábkészletünk az új darabhoz még nem volt, szokásunkhoz híven „színjátszósan” gyakoroltunk. Így is mutattuk be a darabot május 19-én a Mohácsi Regionális Gyermekszínjátszó Találkozón. A rendezvényről aranyéremmel és különdíjakkal tértünk haza. Ezt követően Horváth Andrea megkereste azokat a darabhoz illő népdalokat, amiket azután a citerásoknak is megtanított. Csaláné Bóhli Cecília pedig szenzációs karakterű bábokat készített. Mindennek köszönhetően már mehettünk is a Kaposvári Cucorka Bábfesztiválra, az első bábos bemutatkozásra. Az összeszokott csoport a színpadon egy testként lélegzett, bábosok és zenészek egymás minden apró rezdülését feszülten figyelték, így tehát ismét megcsodálhattam alakításukat.

A kaposvári zsűri több segítő véleményét, ötletét megfogadva vágtunk neki Eger felé. A fellépés után a bírálóbizottság kiemelte az élő zene varázsát, a remek színészi alakítást, a térszervező ötleteket, a kiváló koreográfiát, a valóságos szakrális örömünnepet jelentő finálét. Hosszú perceken keresztül hallgattuk büszkeségtől eltelve az értékelést. A zsűri tizennégy csoport közül ötnek az aranyminősítésen túl gyémántfokozatot is megajánlott. Mi, sióagárdiak, köztük voltunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában