fejlesztés

2018.07.11. 13:00

Egy helyen lesz elérhető az alapellátás

Vida Tünde, illusztráció: Shutterstock

Épületfelújítással hoznak létre új egészségházat Gerjenben, így a jövőben egy épületbe kerül az egészségügyi alapellátás. A háziorvosi és fogorvosi ellátásnak helyet adó Kossuth utcai épület rendkívül rossz állapotban van, nem alkalmas az akadálymentes közlekedés feltételeinek biztosítására. Ezért is döntött úgy az önkormányzat, hogy a polgármesteri hivatal melletti épületbe, a védőnői szolgálat mellé költözteti a rendelőket.

Az épületből a könyvtárat és a körzeti megbízotti irodát elköltöztetik, majd teljes körűen felújítják. A kivitelezésre, amelyben eszközbeszerzés is szerepel, ötvenmillió forintot nyertek el TOP forrásból.

Romhányi Károly polgármester arról is tájékoztatott, készülnek az új óvoda és bölcsőde építésére, a projekt a tervező kiválasztásánál tart. Szeretnék, ha a jövő év közepére elkészülne a kétcsoportos óvodát és tizennégy férőhelyes bölcsődét magába foglaló új épület az általános iskola mögötti területen. A beruházásra közel négyszázmillió forintot nyertek TOP forrásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában