Holt-Duna parti

2018.07.17. 09:30

Először volt sütőverseny

Indul a parti, a Holt-Duna parti elnevezéssel először rendezett sütőversenyt a Bogyiszló Jövője Alapítvány.

Hanol Erzsébet

Fotó: Mártonfai Dénes

A rendezvény helyszíne a református templom alatti partszakasz volt, ahol öt csapat készített finomabbnál finomabb étkeket.

A zsűrizést a bogyiszlói származású Boros István chef és ételszobrász vállalta. A Csak a java – Valdraf Öcsi a háttérben elnevezésű társaság lett az első, így övék lett a vándorvilla díj. Vegyestálat készítettek többféle hússal, körettel.

A második helyen Horváth László csapata végzett, a harmadik a Mókus őrs lett Tiszavári Zoltánné vezetésével, a negyedikek pedig Virág Attiláék. Valamennyien csirkét sütöttek. Az ötödik helyen a Keserű István vezette Szigeti harcosok végeztek. Pácolt őzcombjukkal a különdíjat is ők érdemelték ki.

A jó hangulatot nemcsak a baráti társaságok garantálták, hanem a kísérőprogramok is. A gyerekek a Szekszárdi Rendőrkapitányság jóvoltából kerékpáros ügyességi pályát teljesíthettek az iskola sportpályáján, illetve a községi könyvtár is kitelepült kézműves-foglalkozásokkal. Festettek, könyvjelzőt varrtak és a bogyiszlói hímzés mintáit is gyakorolhatta bárki. A Fehérlófia Sportegyesület népi játékokkal készült az eseményre.

Azokra is gondoltak, akik nem szerettek volna lemaradni a labdarúgó-világbajnokság bronzmérkőzéséről, és kivetítőn lehetett követni a meccs eseményeit. A programot videodisco zárta Pike DJ-vel, amelyen a versenyző csapatok mellett minden érdeklődőt szívesen láttak, így népes nyári buli kerekedett a programból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában