hónap hala

2018.07.05. 14:05

Indul a következő kör! Ki fogta ki június halát?

A TEOL és a Tolnai Népújság tematikus fotóversenyt hirdetett horgászoknak a nyárra. Sőt, az első havi megmérettetések már le is zajlottak, győzteseink átvették nyereményüket.

Kvanduk Bence, fotó: Makovics Kornél

Miután június hónap minden hetének halát megszavaztak olvasóink, eljött az ideje, hogy a nyertesek egymással is összemérjék fogásaikat. Így mostantól két hétig az első, második, harmadik és negyedik hét győzteseire: Sebestyén Zoltánra, Závodi Dávidra, Danóczy Nándorra és Madburger Gáborra ismét voksolhatnak. A győztes indulhat majd A nyár hala címért szeptemberben.

A hónap hala szavazás indításaként behívtuk szerkesztőségünkbe a négy győztest, hogy átvehessék eddigi nyereményüket, egy Tolnai Népújság ajándékcsomagot.

Ha már itt voltak a nagy (ho-ho-ho) horgászok, kicsit ki is faggattuk őket arról, mióta hódolnak szenvedélyüknek, milyen gyakran és kivel tudnak eljárni a vízpartra.

/A képekre kattintva bővebben is tájékozódhat a fogásokról, nagyobban is láthatja a képet!/

Danóczy Nándor

Legtapasztaltabb versenyzőnk, Danóczy Nándor elmondta, már 1975 óta jár pecázni majdnem minden hétvégén. Gyakran családjával szokott eljárni, viszont a sötétvölgyi tóhoz, ahol tag, egyedül szokott menni. Mint mondta, kinevelte a társakat, unokákat is, célja a szenvedélyének való hódolás mellett, hogy egy jó halászlé készüljön a fogásból. Egyszerre akár 6-7 kiló halból is főz. Eddig egy 20 kilós ponty a rekordja Tatáról, amit majd idén szeptemberben igyekszik megdönteni.

Madburger Gábor

Madburger Gábor, a legifjabb győztesünk egy igazi „szörnyeteggel”, egy 30 kilós ponttyal nevezett a versenyünkbe, mely jelenleg még a rekordja, de célja ezt megdönteni. Három éve kezdett el horgászni a lakóhelye környékén, másfél-két esztendeje járnak el messzebbre leginkább édesapjával, de már barátokkal, osztálytársakkal is szerveznek egy közös horgászatot.

Sebestyén Zoltán

Sebestyén Zoltán három éve kezdett el komolyabban horgászni. Az a tizenkét és fél kilós amur a rekordja, mellyel nevezett versenyünkbe, és egy jóval nagyobb, 30 kilós amur kifogása a célja. Általában barátokkal, kollégákkal, de barátnőjével is jár horgászni Tolna megyében sokfelé.

Závodi Dávid

Závodi Dávid körülbelül kilenc éve horgászik, leginkább kollégáival, barátaival. Eddigi legnagyobb fogása egy 17 kilós amur, célja pedig egy 20-25 kiló feletti hal. Leggyakrabban a Dunára járnak horgászni, általában két hetente.

(Borító fotónkon a díjazottaknak Lóczi Szidónia megyei üzletszervezési vezető adja át a díjakat /balról jobbra/ Danóczy Nándornak, Závodi Dávidnak, Madburger Gábornak és Sebestyén Zoltánt képviselő édesanyjának.)

[eweb-voting id="1186544"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában