fejlesztés

2018.07.04. 07:00

Régóta dédelgetett terv válik valóra a faluban

Régi vágya teljesül Izmény lakóinak, új orvosi rendelőt kapnak, amely ráadásul ezzel visszakerül a falu központjába.

Balázs László, fotó: Mártonfai Dénes

– Jelenleg az iskola szolgálati lakásában működik az egészségügyi alapellátás. Kisebb toldozgatások, foldozgatások voltak az épületen, azonban több helyen hullik a vakolat, a nyílászáró szerkezetek elöregedtek, a teljes felújításra pedig amúgy sincs jelenleg pályázati támogatás – mondta Kelemen Ferenc, polgármester.

– Közel kilencvenhatmillió forintos költségvetéssel számoltunk, ötvenötmilliót nyertünk uniós kiíráson. Ebből a százhetvenhat négyzetméteres épület tetőtere egyelőre nem lesz beépítve, a lecsökkent pályázati összeg miatt elmarad az orvosi eszközbeszerzés, illetve napelemes rendszer sem lesz telepítve. Természetesen figyeljük a pályázatokat, az igényeknek megfelelően cserélni fogjuk a régi szekrényeket, asztalokat – tette hozzá a polgármester.

Már évekkel ezelőtt felmerült képviselő-testületi ülésen, hogy a település korfájának elöregedése miatt célszerű lenne új, korszerű épületet építeni. – Hosszú távú célunk az ellátás színvonalának fokozatos javítása, valamint a lakóhelyközeli hozzáférés biztosítása.

A fogorvosi, védőnői szolgálatnak is helyet adó építményben a fejlesztés eredményeképpen a lakosság számára könnyen elérhetővé válnak az egészségügyi intézmény közszolgáltatásai – tette hozzá Kelemen Ferenc. – Az épület komplex akadálymentesítésével a megváltozott munkaképességűek is azonos eséllyel jutnak hozzá az ellátáshoz, szolgáltatásokhoz. Ráadásul nemcsak a betegek környezete, hanem az ott dolgozó egészségügyi személyzet munkakörülményei is javulnak. A polgármester kiemelte, a beruházás környezettudatos módon zajlik.

Az energetikai korszerűsítés hozzájárul a működési költségek csökkentéséhez, így az ellátás hosszú távon fenntarthatóvá és biztonságossá válik.

Amennyiben a kivitelező nagymányoki Terc-Co Építőipari Kft. a tervek szerint halad a munkálatokkal, akkor év végén átadják az új orvosi rendelőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában