hagyományőrző fesztivál

2018.07.09. 16:30

Sárgalábú Napokra készül Tolna

Steinbach Zsolt, fotó: illusztráció

Fiatal néptáncosok a fesztivál bogyiszlói rendezvényén

Sárgalábú Napokat rendeznek Tolnán. A helytörténeti hagyományőrző fesztiválra augusztusban, a Bárka Fesztivállal együtt kerül sor, de a szervezés már megkezdődött. A sárgalábú program a tervek szerint két fő elemből állna.

Az egyik egy helyi civil szervezetek, baráti társaságok részvételével, a város központjában zajló jelmezes felvonulás lenne, ami a település különböző történelmi korait idézné meg.

A másik pedig egy szintén Tolna történelméhez kapcsolódó vetélkedő, az egykori „Játék határok nélkül” című műsor mintája alapján. A felvonuláshoz hasonlóan a vetélkedőre is várják a helyi közösségek jelentkezését a városi könyvtárban.

A „sárgalábúak” a tolnaiak gúnyneve. A legismertebb helyi legenda szerint hajdani tojást szállító tolnai hajósok – hogy több áru férjen az uszályba – megtaposták a tojásokat, ezért sárga lett a lábuk. Ha ez tényleg így történt volna, az nem vetne túl jó fényt a régi tolnaiak mentális képességeire. Ezzel együtt a város lakói ma már büszkén vallják magukat sárgalábúaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában