pihenőidő és ásványvíz is jár

2018.08.16. 15:20

A dugóban rekedt autósokat is ellátják

Wessely Gábor

Megkezdődött az alacsonyabb rendű utak felújítása országszerte. A Magyar Közút Nzrt. 2018-ban több mint ötszáz kilométernyi mellékutat korszerűsít, európai uniós forrásból. Ebből Tolna megyében közel húsz kilométeren végeznek javítást, padkázást, újraburkolást.

Mi jár a kánikulában, forró aszfalttal dolgozóknak? A kérdésre Pécsi Norbert Sándor, a szakcég kommunikációs osztályvezetője adott választ. Eszerint, hőségben biztosítanak alkalmazottaiknak árnyékban, hűvös helyen töltendő, óránkénti 5–10 perces pihenőidőt. A hőségriadó ideje alatt a munkavállalóknak 14–16 fokos ivóvizet vagy ásványvizet adnak. Az úton dolgozók a leégés ellen megfelelő öltözéket (UV-védelemmel ellátott szemüveg, nyári sapka) és magas faktorszámú védőkészítményt kapnak. A munkák szüneteltetésére csak nagy vihar vagy jégeső esetén kerülhet sor.

Azt is hozzátette az osztályvezető, hogy hőségriadó idején a közlekedőkről is gondoskodnak. Ha a gyorsforgalmi utakon torlódás vagy pályazár van, ásványvizet osztanak a várakozóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában