gömbvillám okozta kár

2018.08.28. 20:00

Sokan szeretnének segíteni a bátaszéki gazdálkodónak

Közel kétszáz kecske veszett oda egy bátaszéki gazdaságban, sokan éreznek együtt a tulajdonossal, többen azt is jelezték, hogy segíteni szeretnének. Az önkormányzat is hozzájárul a kár enyhítéséhez.

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

Mint arról beszámoltunk, gömbvillám pusztított, A tulajdonos Feth Bettina próbálja feldolgozni a feldolgozhatatlant, azaz, hogy egy élet munkája egyik pillanatról a másikra egy villámcsapás miatt szó szerint a füstbe ment, megsemmisült. Mint mondta, nemcsak anyagi kárról van szó, hanem érzelmiről is. Hiszen kedvenc állatai pusztultak el, kivétel nélkül. Tetézi a bajt, hogy rengeteg papírmunka is rászakadt.

– Segíteni? Bárcsak valaki képes lenne feltámasztani az állataimat – sóhajtott elkeseredetten. – Látnom kellett, amint tizenhárom perc alatt szénné égnek és nem tudtunk mit tenni... Szörnyű volt. Én a nap huszonnégy órájából tizennyolcat velük voltam, és amikor elkiáltottam magam, hogy gyertek, akkor mindannyian körém gyűltek...

Az önkormányzat is hozzájárul a kár enyhítéséhez – mondta el Bozsolik Róbert. A polgármester telefonon és személyesen is felvette a kapcsolatot a gömbvillám miatt elpusztult állatállomány tulajdonosával. – Ma, vagy legkésőbb holnap Soltra viszi a tetemeket a szállításra jogosult cég – folytatta Bozsolik Róbert. – Ezen a településen van a legközelebbi ártalmatlanító létesítmény. Ennek a munkának, úgy mint rakodásnak, fuvarozásnak és ártalmatlanításnak jelentős költsége van, ennek csökkentését vállaljuk magunkra. Ha szükséges, hozzá tudunk járulni a telepet ért károk enyhítéséhez is. Bár azt még nem tudjuk, mi lesz ezzel a helyszínnel, hiszen minden teljesen leégett és odaveszett.

A polgármester hozzátette: több lakossági kérdést is kapott arra nézve, miként lehetne segíteni. A helyiek közül rengetegen tanúi voltak annak, hogy a fiatal nő az elmúlt években milyen komoly energiát fektetett munkájába.

A Tolnai Népújságnak, illetve a Teol.hu hírportálnak is többen jelezték segítő szándékukat, illetve, hogy akár pénzt is utalnának számlaszámára (11600006-00000000-67202979). – Maga a segítő szándék is jól esik, sokat jelent ebben a helyzetben – válaszolta kérdésünkre Feth Bettina. Sz. Á.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában