Nuclear Kids

2018.08.03. 09:30

Kiválóan sikerült a „nukleáris” főpróba

Steinbach Zsolt

Fotó: Mártonfai Dénes

Remekül sikerült a Lomonoszov tekercs című, nemzetközi gyermekcsapat részvételével készülő musical kedd esti nyilvános főpróbája a tolnai Lovarda színpadán.

Mint arról korábban már hírt adtunk, az orosz atomipari cég – amely az új paksi blokkokat fogja megvalósítani –, a Roszatom által útjára indított Nuclear Kids elnevezésű, immár tizedik éve tartó nemzetközi gyermekművészeti projektnek idén Tolna ad otthont. A program lényege, hogy orosz, illetve külföldi „atomvárosokban” és környékükön élő tehetséges diákok nyaranta összejönnek valamelyik országban, és hivatásos művészek, színészek, táncosok, koreográfusok segítségével nagyjából egy hónap alatt egy zenés produkciót állítanak színpadra. Tolnára július elején érkeztek a 11-17 éves gyerekek, nyolcvanan. A főpróbán látottak alapján ők és felnőtt művész segítőik is kiváló munkát végeztek: rendkívül színvonalas, profi előadásnak tapsolhatott a közönség. A musical ősbemutatója augusztus 4-én, szombaton 17 órától lesz Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központ színpadán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában