Pályázati programok

2018.08.24. 11:30

Segítenek a kisvállalkozóknak

Pályázati programokról adott tájékoztatást szerdán dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott és Némedi Ágnes, a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály főosztályvezető-helyettese.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Makovics Kornél

A pályázatok célját azzal a közkeletű bölcsességgel világította meg a kormánymegbízott: ha segíteni akarsz valakinek, akkor ne halat adj neki, hanem hálót. Mint mondta, a kormány és a megyei kormányhivatal is segíti a mikro-, kis- és középvállalkozók versenyképességének megőrzését. Olyan pályázat is van, amely az álláskeresők vállalkozóvá válásához nyújt segítséget. A projektek megtalálhatók a kormányhivatal honlapján, és külön szeretnék felhívni a figyelmet a pályázati határidőkre. A pályázók személyes segítséget is kérhetnek, amelyet a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály munkatársaitól kaphatnak meg.

Az álláskeresők vállalkozási hajlandóságának előmozdítására meghirdetett programban 8 pályázónak segítettek vállalkozásuk elindításához több mint 15,5 millió forinttal. A nyertesek vendéglátással, fuvarszervezéssel, sport- és rekreációs szolgáltatással, gyümölcstermesztéssel és értékesítéssel, építőipari tevékenységgel, gépjármű karbantartással és javítással akarnak foglalkozni.

Ezen pályázat második fordulójának beadási határideje szeptember 7. Legfeljebb 2 millió forint vissza nem térítendő támogatásra lehet pályázni. Hat hónapra szóló, a minimálbérnek megfelelő havi juttatás is igényelhető. A Pénzügyminisztérium 6 milliárd forint összegű munkahelyteremtő pályázatot hirdetett meg, amelynek keretében emelkedett a kiegészítő támogatások összege. Újabb célcsoportként határozták meg a 6 év alatti gyermeket nevelő nőket.

Kiegészítő támogatás kapható például regionális beruházás, kedvezményezett járásban vagy településen létrehozott munkahelyek után. A vállalkozások akár 3,4 millió forint támogatást is kaphatnak. A beadási határidő szeptember 10.

A Lépésről lépésre fejlődni elnevezésű, Tolna megyei program beadási határideje szeptember 14. Ennek a keretében a kezdő vállalkozásokat is tudják támogatni. A kiközvetített álláskeresők alkalmazása után 2 millió forint igényelhető új munkahelyenként. A beruházással érintett telephelyen legalább 1, maximum 5, teljes munkaidőben foglalkoztatott álláskereső számára kell munkahelyet létesíteniük a pályázóknak. Mindhárom pályázat szövege elérhető a kormányhivatal honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában