Magyar és orosz gyerekek együtt táboroztak

2018.08.14. 17:30

Többen a sarkkörön túlról érkeztek

Az Atomenergetikai Múzeumban állítják ki azokat a képeket, amelyek magyar és orosz gyerek közös fotós táborában készültek az elmúlt napokban. A fiatalok Vincze Bálinttól és több kollégájától tanulhattak.

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Oroszországi gyerek számára szervezett tábort Vincze Bálint természetfotós a Paksi Atomerőmű és a Rosenergoatom támogatásával. A paksi fotós elmondta, hogy korábban az oroszországi vállalat felkérésére több orosz atomerőmű környezetét fotózta, és a közös munka során fogalmazódott meg egy mesterkurzus gondolata. Először tavaly nyáron Oroszországban, kizárólag ottani gyerekek számára tartottak tábort. Ezen azok vehettek részt, akiket az előzetesen meghirdetett pályázatra érkezett képek alapján kiválasztottak.

A mostani tábort szintén pályázat előzte meg, és a győzteseket hívták meg Oroszországból. Hozzájuk csatlakoztak Tolna megyei fiatalok. A múlt héten kezdődő és e hét péntekéig tartó program elsődleges célja a terepi munka mellett a rendszeres elméleti foglalkozás volt. Az oktatásokat igyekeztek a legmelegebb órákra időzíteni, klimatizált helyiségben tartani, hogy a hőség minél kevésbé viselje meg a táborozókat, és főként reggel vagy késő délután fotóztak. – Többen az Északi sarkkörön túlról érkeztek, így számukra igazán szokatlan volt a meleg, másoknak pedig a többórányi időeltolódás okozott nehézséget, de a gyerekek nagyon jól állták a sarat – tette hozzá Vincze Bálint.

Mint mondta, a tábor során sok jó barátja, ismerőse, kollégája volt a segítségére. A gyerekek szálláshelye Tolnán volt, de jártak például Pakson a Füzes-tavaknál, ahol az atomerőmű vendéglátását élvezték, voltak Cseresznyésben, Óbányán és Németkéren is, ahol táborvezetőjük Pipacsok és ürgék című kiállítását tekintették meg. Mai úti céljuk pedig a Balaton.

Az együtt töltött idő során készült képekből és a pályázatra érkezett győztes fotókból csütörtökön az Atomenergetikai Múzeumban nyílik kiállítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában