az Év erdésze

2018.08.27. 16:20

Trófeabírálatban a legjobb lett

Balázs László

Fotó: Shutterstock illusztráció

Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) több éve rendezi meg erdésztechnikusok számára az Év erdésze versenyt. Idén az OEE vándorgyűlése előtt a Délalföldi Erdészeti Zrt. szervezésében Gyulán zajlott a megmérettetés – írja az infotamasi.hu.

A területi selejtezőkön túljutott 21 hazai és a 3 erdélyi versenyző az erdészeti és vadgazdálkodási ismeretekben, gyakorlati és elméleti feladatok megoldásában mérkőzött egymással. Erdőállomány leírás, élőfakészlet leírása körlapösszeg méréssel, választékolás, növény-, rovar- és károsítók felismerése, famagasság- és fatérfogat becslés, gyérítésjelölés, rönk- és sarang számbavétel, közjóléti feladatok, lövészet, távolságbecslés és trófeaminősítés versenyszámok követték egymást.

Utóbbi számban – ahol az őz, muflon, dám és gímszarvas trófeák bírálatát kellett elvégezni az erdőben különböző távolságokban elrejtett preparátumokon – Papp József, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. erdésztechnikusa volt a legjobb versenyző. Összesítésben a Bakonyerdő Zrt. erdésze, Tóth Péter lett az első helyezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában