templomok éjszakája

2018.09.24. 12:30

A szív adománya, tehát nagy erény a megbocsátás

Wessely Gábor

Csatlakoztak az idén is a tolnaiak a templomok éjszakája programhoz. Szeptember 22-én késő estébe nyúló rendezvénysorozatot szervezett a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének városi csoportja, dr. Saramó Márta vezetésével. Ezúttal azokat is várták, akik egyébként nem járnak templomba.

Elsőként dr. Gőgh Edit kunszentmártoni pszichiáter szakorvos tartott előadást a megbocsátásról. Azt hangsúlyozta, hogy nehéz dolog megbocsátani, amikor, sokszor jogosan, szeretne az ember visszavágni, elégtételt venni az őt ért sérelemért. De felül kell emelkednünk a haragunkon, jóval válaszolva a rosszra. A megbocsátás ugyanis erény, a szív ingyenes adománya.

Ezt követően, a szokásos időben 18 órakor kezdődött a szombat esti szentmise, melyet Ravasz Csaba plébános celebrált. Utána szeretetvendégségbe, agapéra invitálták a résztvevőket, a templommal szemben lévő katolikus iskolába. A harapnivalót a helyi karitászcsoport tagjai készítették.

A templomok éjszakája zárásaként 20 órától szentségimádást tartottak Tolnán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában