Halászlé nyert a versenyen

2018.09.10. 17:30

Rekordlétszámú csapat nevezett a bográcsételfőző párbajra

A völgységi településen, Závodon az év egyik legnagyobb eseménye a Forgó Fesztivál.

Balázs László

A závodi falunap különleges elnevezése abból adódik, hogy minden évben más-más téma köré csoportosulnak a szakmai és kulturális előadások, események. A Váradi Antal Értékmentő Egyesület és az önkormányzat szervezésében szeptember 7-én, pénteken natúrparki fotókiállítás-megnyitót tartottak, dr. Kiss Gábor szakértő, geográfus mutatta be a Kapos Hegyháti Natúrparkot – mondta László Attila polgármester. Ezt követően Asztalos Zoltán, a Teveli Fiatalok Egyesületének elnöke Kircz István kántor-tanító munkásságáról beszélt. Róla érdemes tudni, hogy Tevelen élt és dolgozott, de tanított Závodon, olvasókört alakított, és a település helytörténetét is kutatta.

A szombati bográcsfőző versenyre rekordszámú formáció nevezett, huszonkilenc csapat fogott fakanalat. A háromtagú zsűri három különdíjat osztott ki: a Szénási gyümölcs, a Fazekas-Tóth team és a lengyeli önkormányzat kapott elismerést. A fatüzeléssel, bográcsban készülő ételek megmérettetésén harmadik lett a Duna Rock Akusztik, második Szászék csapata, az első helyen pedig a Borbandi Gergely által készített halászlé végzett.

A tizenhatodik Forgó Fesztiválra a szomszédos településekről és távolabbról is érkeztek vendégek, több száz résztvevője volt a rendezvénynek. A szombat délutáni kulturális programban a helyi csoportok mellett többek között nagymányoki, bonyhádi, zombai, gyönki, bátaapáti és závodi fellépők voltak. A párhuzamos programok között tájházi kiállítás, szövött és hímzett kézimunkák tárlata, gyöngyfűzés, hangszerbemutató, pólófestés, valamint méz- és borkóstoló szerepelt.

Nagy sikert aratott a bonyhádi Oyama Karate SE és a Závod Dance Klub bemutatója. A zenei programok közül ki kell emelni Forray Dóra és Nagy Hunor előadását, a Duna Rock Akusztik megzenésített versekkel lépett színpadra, a dombóvári RetRock zenekar pedig a ’60–70-es évek népszerű zenéiből nyújtott át válogatást a közönségnek. A fesztivál hajnalig tartó retropartival zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában