Tamási Szüreti Napok

2018.09.24. 17:30

Zenével pezsdült a borok zamata

Igényes programokkal a bor és kultúra kapcsolatát ápolták a Tamási Szüreti Napokon.

TN

Fotó: Beküldött kép

A Tamási Szüreti Napok programsorozat nyitórendezvényén, a Tolnai Borok Éjszakáján kitűnő program és kiváló borok várták az érdeklődőket.

A Tamási Művelődési Központ és a Tolnai Borút Egyesület együttműködésének eredményeként sikerült megtartani az egyensúlyt a bor, a kulturált borfogyasztás népszerűsítése és a kulturális rendezvények között – mondta Czink Judit, a Tamási Művelődési Központ igazgatója. Ez a harmadik év, amikor a program kétnapos, melynek első napja a Tolnai Borok Éjszakája, ahol a finom borok fogyasztása mellett remek koncertek is várták a rendezvénytérre látogatókat. A borpavilonban a Tolnai Borút borászainak nedűit kóstolhatták a borkedvelők, mellé finom süteményeket, füstölt-főtt csülköt, gombócos káposztát, kürtőskalácsot, kemencés lángost, sajtot, mézkülönlegességeket, pálinkát fogyaszthattak a vendégek.

A Pántlika Néptáncegyüttesnek több különböző korosztályú csoportja is színpadra lépett Fotó: Beküldött kép

A szabadtéri színpadon a magyar könnyű zenei élet emblematikus alakja, Horváth Károly, vagy ahogy mindenki ismeri Charlie, Liszt-díjas magyar énekes, a rock, jazz, blues, funky jellegzetes, fantasztikus hangú előadóművésze adott mindenki számára maradandó élményt nyújtó koncertet.

A hangulatot a Fourtissimo zenekar fokozta (borítóképünkön), majd két órás koncertjével. Műsorukban jazz, klasszikus zene, crossover, jazz-rock, fúziós jazz számok is elhangzottak. A zenekar erőssége a professzionális hangszertudás mellett, hogy alapító tagjai nem csak a színpadon alkotnak egységet. A Fourtissimót négy testvér hozta létre, több kiváló zenésszel kiegészülve – utánozhatatlan atmoszférát teremtettek.

A Tamási Szüreti Napok második napján, szombaton az időjárás kicsit átrendezte a programot – tette hozzá Czink Judit. A szemerkélő esőben a szüreti felvonulás elmaradt, így a tervezett megállóhelyszíneken fellépő csoportok a rendezvénytér szabadtéri színpadán mutatták be műsoraikat.

A Csokonai-díjas Tamási Koncert Fúvószenekar Fotó: Beküldött kép

A művelődési központ igazgatója kiemelte, a nap programja így is 14 órától éjfélig, megszakítás nélkül zajlott. A Tamási Aranyerdő Óvoda, a Szent Balázs Katolikus Óvoda, a Würtz Ádám Általános Iskola Pumukl Német Nemzetiségi Tánccsoportja, a Pántlika Néptáncegyüttes több korosztályos csoportja, a Garai Ifjúsági Tánccsoport lépett színpadra, nagyszámú közönség előtt. Az előre tervezett színpadi műsorok között a tamási és a garai néptánccsoportok mellett fellépett a Würtz Ádám Általános Iskola Kaláris Énekegyüttese, a Pántlika Néptánc Együttes kórusa, Tamási Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának Rozmaring kórusa, a Musette Harmonika Együttes és a Tamási Koncert Fúvószenekar. A nap végén a JAM Showband zenekar remek muzsikáját hallgathatták a résztvevők, és a változatos stílusú dallamokra, hazai és világslágerekre perdülhettek táncra a résztvevők az utcabálon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában