Prima Gála

2018.10.27. 14:31

A VOSZ tizenöt kiemelkedő teljesítményt honorált

Tolna megye egyik legkiemelkedőbb közéleti eseménye zajlott le pénteken este Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központban. A színházterem a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége immár 14. Tolna Megyei Prima Díjátadó gálájának adott otthont.

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

A Pekárik Géza, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója fővédnökségével zajló rendezvény telt házat eredményezett. Nyitányként tisztelgő kisfilm idézte fel az idén márciusban elhunyt Demján Sándor alakját. A VOSZ néhai ügyvezető elnöke, Magyarország egyik legsikeresebb, nemzetközileg is elismert üzletembere alapította annak idején az országos Prima Primissima és a megyei Prima díjakat.

A közönséget, köztük a megjelent közigazgatási és gazdasági vezetőket dr. Fajszi Lajos, a VOSZ megyei szervezetének elnöke köszöntötte. A gálát megtisztelte jelenlétével dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, Ribányi József, Tolna megye közgyűlésének alelnöke, Szabó Péter, Paks polgármestere, Tóth Pál, a Paksi Atomerőmű műszaki igazgatója, Kovács Antal kommunikációs igazgató, Varju Attila biztonsági igazgató, Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója és Oleg Vlagyimirovics Antonov, a Roszatom képviseletében.

Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős miniszter elismerően szólt azon kiválóságokról, akik teljesítményük, emberi tartásuk, értékrendjük alapján követendő példák lehetnek. Ács Rezső, Szekszárd polgármestere ezt a gondolatot továbbfűzve arra hívta fel a figyelmet, hogy a Prima díj egész életre szól és birtokosai mintát adnak a jövő nemzedékének.

Az elismerések sora hagyományosan az Országos Év Vállalkozója Díj Tolna megyei díjazottjainak bemutatásával kezdődött. Ők a majdani budapesti gálán, a Művészetek Palotájában vehetik át igazi jutalmukat, de a köszöntés a szekszárdi rendezvényen sem maradt el. Ebben a mezőnyben elismerésben részesült Feil József, a Beanett Bt. tulajdonosa, Csillag Sándor, a Hostunit Kft. tulajdonosa, dr. Túri Árpádné Szalai Mária és dr Túri Árpád, a Túri Szolgáltató Kft. tulajdonosa, valamint dr. Beréti Zsolt, a Niklós Kft. tulajdonosa.

Az Év Tolna Megyei Vállalkozója díját Zuschlag János, a Govern-Soft Informatikai Kft. tulajdonosa, Horváth Sándor, a Horváth és Társai Autófényező Kft. ügyvezetője, Horváth Helga, a Dél Takarék megyei vállalkozói centrumának vezetője és Horváth Tamás, a Betta Kft. tulajdonosa – távollétében Viszügyel Klára ügyvezető – vette át.

 

A VOSZ a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalás elismerésére alapított egy díjat, amit Vizdár-Lőczi Gizella, az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület vezetőségi tagja és Korcsmár István, az Alisca Bau Zrt. vezérigazgatója kapott meg.

Az idei Tolna megyei Prima díjasok sorát, Magyar Zeneművészet kategóriában a Siklósi Krisztián vezette Csurgó zenekar nyitotta meg. Magyar Képzőművészet kategóriában Stekly Zsuzsa bonyhádi zománcműves szolgált rá erre az elismerésre. Harmadik megyei Prima díjas, Magyar Sport kategóriában Harsányi Mária, egykori kiváló szekszárdi és BSE-s kosárlabdázó, az Atomerőmű KSC Szekszárd utánpótlásnevelő edzője lett. A díjazás az erkölcsi és a szakmai elismerés mellett 1-1 millió forintos pénzjutalommal és egy egyedi kristályszoborral járt együtt.

A VOSZ megyei szervezete most is meghirdetett egy közönségszavazást. A beérkezett 17.250 voks közül 10.709 jutott a győztesre, azaz a díjazott bonyhádi Kränzlein Néptánc Egyesületre, megelőzve a Szekszárdi Muslinca Kórust és a tamási Pántlika Néptánc Együttest. Az elismerést Köhlerné Koch Ilona, az egyesület vezetője vette át.

A gála zárását az a közös színpadi fotó jelentette, ami a díjazottak, díjátadók és szervezők közös csapatáról készült. Az ünnepelteket állófogadás várta, ezen Tolnay Tibor, a VOSZ elnöke, a Prima Primissima Alapítvány kurátora tartott pohárköszöntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában