német nemzetiségi nap

2018.10.31. 18:10

Kapcsolat, kölcsönös előnyökkel

A német nemzetiség és a többségi társadalom a városban szimbiózisban, azaz kölcsönös előnyökön alapuló kapcsolatban él. Erről is beszélt Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere a 24. tolnai német nemzetiségi napon.

Steinbach Zsolt

Fotó: Mártonfai Dénes

A helyi német önkormányzat által a Lovardában rendezett szombati eseményen Koleszár Ferencné, a német önkormányzat elnökének köszöntője után a polgármester nyitotta meg a rendezvényt, méltatva többek között a települési és a német önkormányzat közötti kiváló együttműködést. Krémer György, a Tolna Megyei Német Önkormányzatok Szövetsége titkára a napjainkban egyre inkább előtérbe kerülő identitás, ennek kapcsán a nyelv, a kultúra megőrzésének fontosságát hangsúlyozta.

Erről szólt a program többi része is: a német hagyományőrző együttesek közül felléptek a mözsi Zöldkert óvoda táncosai, a tolnai Széchenyi iskola diákjai, a szekszárdi Mondschein kórus, a Mözsi Német Nemzetiségi Énekkar, a bonyhádi Kränzlein Néptánc Egyesület, a pusztavámi Német Nemzetiségi Énekkar és a Landesrat harmonikazenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában