önkormányzat

2018.10.17. 09:30

Közösségi térre pályázik a város

Generációk Parkja közösségi tér kialakítására pályázik Szekszárd.

Budavári Kata

Fotó: Shutterstock illusztráció

Az önkormányzat százharminckilencmillió forintot kaphat, és egy különböző korcsoportok egyidejű hasznos szabadidő eltöltését elősegítő, korszerű és vonzó park kialakítását tűzte ki céljául. A közösségi teret a város déli, úgynevezett baktai városrészében, a Barátság utcában szeretnék kialakítani. A projekt hozzájárul a Szekszárdi Helyi Közösség akciócsoport által még 2017 októberében elfogadott Helyi Közösségfejlesztési Stratégia hosszú távú jövőképének megvalósításához.

A cél egy olyan közösségi tér létrehozása, amely gazdagítja a város szabadidős lehetőségeit, kulturális és közösségi életét, illetve csökkenti a generációk közötti távolságot.

A színvonalas, egyedi és igényes infrastruktúrafejlesztéssel minden korosztályt meg kívánnak szólítani. Mint az a legutóbbi közgyűlésen elhangzott, a város már korábban is szeretett volna egy ilyen parkot kialakítani a Bezerédj tömbbelsőben, de ott a tulajdoni viszonyok nehezítették a fejlesztést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában