nemzetközi kapcsolatok

2018.11.08. 19:10

Brazil delegáció járt Szekszárdon

Ihárosi Ibolya

Fotó: Tolna Megyei Önkormányzat

Brazil delegáció látogatott Szekszárdra egy európai uniós program keretében. A küldöttséget a Hétfa Kutatóintézet és a Tolna Megyei Önkormányzat közösen fogadta. Érdeklődésüknek megfelelően a szőlészet-borászathoz, illetve felsőoktatáshoz kapcsolódó programot állítottak össze számukra. A csoport a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karra is ellátogatott, ahol a vendégeket a kar vezetősége fogadta.

A program egy uniós projekt keretében zajlott, mely a helyi innovációs politikák és a területi kohézió területén folytatott együttműködés előmozdítására jött létre. A cél az uniós regionális politikák tapasztalatainak és bevált gyakorlatainak terjesztése, nemzeti és regionális hatóságok valamint szakosított ügynökségek között a három brazil állam területén, a brazilok és az Euróai Unió régiói közötti decentralizált, regionális stratégiák megvalósítása érdekében.

Tolna megye, mint az egyik kiválasztott európai régió fogadta a brazil delegációt. A küldöttség célja az volt. hogy Tolna megyét megismerve feltérképezzék az esetleges együttműködési lehetőségeket. A Hétfa Kutatóintézet és Elemző Központ közpolitikai elemzéssel, gazdaság- és társadalomkutatással, valamint terület- és városfejlesztéssel foglalkozik. Nemzetközi kapcsolataik fejlesztésében, nemzetközi projektjeik kidolgozásában, valamint partnerkeresésben, nyertes programok megvalósításában és lebonyolításában segít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában