parkoló építés

2018.11.20. 10:38

Enyhítettek a parkolási gondokon

Több mint kétszáz aláírás gyűlt össze a cél érdekében.

Hanol Erzsébet

Fotó: Mártonfai Dénes

Új parkolókat adott át a Zöldkert utcában Ács Rezső polgármester és Gyurkovics János, a városrész önkormányzati képviselője. A városvezető elmondta, hogy egy használaton kívüli betonplaccot alakítottak át, ahol korábban óvodaépület állt. A 270 négyzetméteres terület huszonkét autó számára alkalmas, ami nagyban enyhít a Zöldkert utcai és a Bottyán-hegyi társasházakban élők korábbi parkolási gondjain. Régi probléma volt ez, és az ügy érdekében több mint kétszáz aláírás gyűlt össze. Gyurkovics János arra kérte a lakókat, hogy a jövőben mellőzzék a zöld területen parkolást.

Ács Rezső hozzátette, hogy a 16 millió forintos beruházás a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványtól nyert forrásból, az önkormányzat 30 százalékos önerejével valósult meg. A parkolók építését folytatni szeretnék, és a közeljövőben a Wesselényi és a Béri Balogh utcában alakítanak ki összesen negyven új helyet. Az elmúlt két évben száz új parkolóval bővült a város, a múlt héten pedig a Kadarka utcában adtak át huszonnyolc új helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában