gazdaságélénkítő csomag

2018.11.05. 15:30

Inkubátorházat alakítanának ki

Hanol Erzsébet

Fotó: Shutterstock

Inkubátorház kialakítása mellett döntött a dombóvári képviselő-testület. Ez része a nemrégiben elfogadott gazdaságélénkítő csomagnak. Dombóvári székhelyű vagy telephelyű cégeknek szeretnék megkönnyíteni a vállalkozás indítását, illetve segíteni a már működő vállalkozások továbbfejlődését. Az inkubátorházzal olyan működést segítő teret és szolgáltatásokat szeretnének nyújtani számukra kedvezményes áron, mellyel a cégek könnyebben bekapcsolódnak a gazdasági vérkeringésbe. A létesítményt a Köztársaság utca 21–23. alatti ingatlanban szeretnék kialakítani, amely csereszerződéssel a Viessmann Technika Dombóvár Kft.-től került az önkormányzat tulajdonába.

Az inkubátorházat a korábbiakban irodaház és szociális blokk funkciót betöltő épületrészből, valamint az egykori forgácsoló műhelyként, illetve kereskedelmi anyagraktárként funkcionáló két helyiségből alakítanák ki. Több irodának, műhelynek, raktárnak, garázsnak lenne hely az épületben. A felújítási munkálatok előtt felmérik a vállalkozások igényeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában