Varga István-ösztöndíj

2018.11.05. 10:30

Ösztöndíj segíti a jól tanulókat

Hanol Erzsébet

Fotó: Shutterstock

Átadták a Varga István-ösztöndíjakat a Bogyiszlói Általános Iskolában. Boda Zoltán igazgató elmondta, idén kilencen pályáztak, és mindannyian elnyerték a 30 ezer forintos támogatást. Három felsőoktatásban tanuló és hat középiskolás részesült az ösztöndíjban. Az odaítélés feltétele a jó tanulmányi eredmény, ugyanakkor a szociális rászorultságot is figyelembe vették a kuratórium tagjai a döntésnél. Az alapító Varga István ugyanis azzal a céllal hozta létre az ösztöndíjat, hogy a bogyiszlói iskolában végzett, jó tanulmányi eredményt elérő, rászoruló tanulóknak nyújtson segítséget. „Hirdesse ez az ösztöndíj – saját példámon keresztül is – hogy a szegénységből van kiút a boldoguláshoz! Az eredmény eléréséhez jó tanulás és becsületes munka kell!” – írta a 2012-es alapításkor Varga István.

Az átadó ünnepségen Mihalovics Zsolt tanár úr kíséretével Horváth Réka és Tóbi Boróka énekelt, Bajusz Lídia Sára pedig verset mondott, majd a temetőben mécseseket gyújtottak Varga István sírjánál, így tisztelegve az emléke előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában