menhely

2018.11.23. 18:05

Szalmával bélelték ki a kutyaházakat a diákok

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

A közelgő tél és az egyre hűvösebb időjárás ellen védi a szekszárdi menhely lakóit az a hat mázsa szalma, amellyel diákok bélelték ki a kutyaházakat tegnap. A Szekszárdi SZC Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiumának 10. g osztályos diákjai és osztályfőnökük, valamint a Garay János Gimnázium három, biológia fakultációs diákja vállalkozott a nemes feladatra.

– Reggel a diákok az ágyneműhuzatokba pakolt szalmabatyukat kivitték a kennelekhez. Amíg béleltek, addig a gondozók fogták az ebeket. Ügyesek voltak, keményen dolgoztak, már ebéd előtt tele tudtuk tömni a házakat, mostantól készen állunk a hidegre, az állatok nem fognak fázni. A szalma meleget ad, kutyaházak bélelésére kiváló, az állatok imádják – mondta lapunknak Fiáth Szilvia, a menhelyet üzemeltető Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány elnöke.

Munkatársaival azért is hálásak a segítségért, mert négyen dolgoznak a menhelyen, nagyjából kétszázharminc ebet látnak el. A napi etetés, itatás, takarítás mellett nehezen fér bele az idejükbe a kennel bélelése. Az almot ráadásul két hetente kell cserélni az állatok alatt, hiszen ahogy járkálnak, kikotorják, összetörik, ezért ez a legnagyobb munkájuk a téli időszakban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában