Fiatalokkal az egészségért

2018.11.07. 07:00

Több területet felölelt a diákok vetélkedője

Az egészségmegőrzéssel kapcsolatos feladatok mellett tűz- és katasztrófavédelmi kérdések is felmerültek a Fiatalokkal az egészségért elnevezésű vetélkedőn.

Hanol Erzsébet

Fotó: Mártonfai Dénes

Fiatalokkal az egészségért címmel ismét közösen tartott vetélkedőt a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A verseny helyszíne ezúttal Szekszárdon az Új Nemzedék Közösségi Tér volt, ahol öt csapat mérte össze tudását. A középiskolásokat Szikla József, a Szekszárdi Alapszervezet elnöke és Pilisi Edit, a verseny háziasszonya köszöntötte.

A csapatoknak először egy tesztsort kellett kitölteniük, amely főként az egészség-, a tűz- és a katasztrófavédelmi ismereteiket mérte fel. A „Mit akarok mondani?’ elnevezésű feladat során adott idő alatt egészséggel kapcsolatos szavakat kellett a fiataloknak megmagyarázniuk egymásnak. A harmadik feladat egy keresztrejtvény kitöltése volt, amelyben elsősorban biológia tudásukra volt szükségük a csapatoknak. Ezt követően az emberi test belső szerveit kellett képekről felismerniük, majd egy rajzolt emberi alakon kellett azokat helyesen elhelyezniük. Az egészséges életmód elengedhetetlen része a sport, ezért ez sem maradhatott ki a feladatok sorából. A csapatok egyik tagjának szabályos plank gyakorlatot kellett végeznie, másikuknak egy perc alatt minél több felülést kellett végrehajtania, míg a harmadik csapattagnak fal melletti guggolás volt a feladata. Végül pedig a matematikai tudást is elő kellett venni a számolásos feladat során.

A zsűrit dr. Grósz László urológus főorvos, dr. Balázs Gábor, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, és dr. Ackermann Zsuzsanna, az igazgatóság hivatalvezetője alkotta. Az eredményhirdetést követően dr. Balázs Gábor kiemelte, hogy bár hirdettek helyezéseket, minden csapat nyertes, hiszen a felkészülés során hasznos tudással bővítették ismereteiket. Az igazgató egyúttal köszönetet mondott a felkészítőknek is a lelkiismeretes munkáért.

Az Ozmózis nyert

Az első helyet a Szekszárdi SzC Bezerédj István Szakképző Iskolájának csapata, az Ozmózis 12. A szerezte meg, a második az I. Béla Gimnázium Fitt-Lesz formációja lett, a haramdikak a Szekszárdi SzC egészségügyi tagintézményéből érkezett Mentőangyalok , a negyedik a Szekszárdi SzC Ady Endre Szakképző Iskolájából az Anti-Biotikum nevű csapat lett, míg az ötödikek a kolpingos Vércsék.

Borítóképünkön: A Tolnai Népújság által felajánlott különdíjat a versenyen első helyezett Ozmózis 12. A nevű csapat vehette át

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában