munkaerőpiac

2018.11.22. 12:57

Továbbra is vonzó a mérnök szakma

Munkatársunktól

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Keresett, jól fizető szakmának tartják a középiskolások a mérnöki hivatást, és minden negyedik megkérdezett közülük el is tudja képzelni magát ezen a területen. Viszont hiába vonzó számukra ez a pálya, mégsem tudnak munkaköröket, feladatokat társítani hozzá – derül ki az Együtt Jövő Mérnökeiért Szövetség által készített új, országos felméréséből, amely negyvenkét magyar középiskola, több mint ezerkétszáz tanulójának megkérdezésén alapul.

Noha a válaszadó 9-12. évfolyamos diákok nyolcvan százaléka szerint sokat kell tanulni ahhoz, hogy valakiből informatikus vagy mérnök váljék, közülük a legnagyobb arányban az informatikai képzést jelölnék meg elsődleges továbbtanulási irányként, míg másodikként valamely mérnöki szakot. Ezeket a gazdasági, az orvosi és gyógyszerészeti, a bölcsész és a jogi területek követik. A válaszadó középiskolás fiúk harminchét százaléka egyértelműen el tudja képzelni magát mérnökként, a lányoknak viszont csak tizenöt százaléka nyilatkozott úgy, hogy ezen a területen képzeli el jövőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában