költségvetés

2018.11.26. 13:00

Vállalkozói övezetre költik a bevételt

Hanol Erzsébet

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Módosította a város idei költségvetését legutóbbi ülésén a paksi képviselő-testület. Szabó Péter polgármester a Paksihirnok.hu-nak elmondta, a módosítást az indokolta, hogy egy korábban értékesített terület eladásából származó 1,8 milliárd forint jelentkezett a bevételi oldalon. A pénzt területvásárlásra fordítja az önkormányzat, segítve a vállalkozói övezet kialakítását. Az előkészítésre munkacsoport alakult. A kiválasztást követően az övezet alapjául szolgáló ingatlan tulajdonjogát a Paksi Fejlesztési és Vagyongazdálkodási Zrt. szerezheti meg. Ennek első lépcsőjeként a cég jegyzett tőkéjét tízmillió forinttal emelték.

– Nemcsak az erőmű-beruházás miatt ide érkező, hanem a városban már működő cégek számára is szeretnénk majd lehetőséget biztosítani vállalkozásra ezen a területen – hangsúlyozta a polgármester.

A költségvetést módosította a DC Dunakom Zrt. tőkeemelése is. – A kötelező önkormányzati feladatok ellátásával foglalkozó cég működésének szinten tartáshoz elkerülhetetlen volt a feltőkésítés, ezért döntöttünk a 148 millió forint rendelkezésre bocsátásáról – mondta a városvezető. A költségvetési rendelet módosításakor megemelték még egyebek mellett a rendezvényekre fordítható keretet, kétszázmillió forint támogatást ítéltek meg az Atomerőmű Sportegyesület számára, illetve ötmillió forint támogatást kapott a Fortuna Rádió.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában