ajándékozás

2018.12.20. 12:30

Árva gyerekeknek ajándékoznak

Balázs László

Fotó: Shutterstock

A Kurdi Körzeti Általános Iskolának van egy jelenleg is futó EU-s pályázata, amely testvériskolai együttműködéseket támogat – mondta Farkas Sándor intézményvezető. Ennek keretében nyáron Gyenesdiáson táboroztak, ahol sokat voltak együtt beregszászi gyerekekkel.

A program egyik eleme a társadalmi felelősségvállalás és önkéntesség erősítése. Így jött az ötlet, hogy karácsonyra cipősdoboz-ajándékokat gyűjtsenek Kárpátaljára.

Az iskola tanulói 78 doboznyi ajándékot gyűjtöttek össze. Ezek kiegészülve a Tamási Tankerületi Központ dolgozóinak csomagjaival hétfő reggel elindultak Beregszászra. A kijutást a Scool-Túra Kft. segíti. A csomagokat a Salamon Alapítvány segítségével kárpátaljai árva gyerekek kapják meg december 20-án. Farkas Sándor kiemelte, dicséretes hogy a kis iskola – 109 tanulójuk van –, valamint az intézmény környezete, szülők, hozzátartozók összefogtak, és mások segítségével jót tesznek ismeretlenekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában