Ne gyújtsa! Gyűjtse!

2018.12.09. 09:30

Egészségkárosító a hulladékégetés

Hanol Erzsébet

Fotó: Shutterstock

Diákoknak tartottak előadást a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt Pakson. „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” elnevezésű kampányának részeként. Az együttműködés célja a szelektív hulladékgyűjtéssel és a tűzvédelemmel kapcsolatos információk megosztása.

Legutóbb a paksi II. Rákóczi Ferenc, a Bezerédj és a Deák Ferenc, valamint a dunaföldvári Beszédes József Általános Iskola tanulói hallgathatták meg a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársainak előadását. Mint elhangzott, a lakástüzek többsége odafigyeléssel megelőzhető lenne. Emellett fontos, hogy a jogszabályok alapvetően tiltják a háztartásokban keletkezett hulladék elégetését. Ez ugyanis az egészségre és a környezetre is káros, valamint anyagi károkat, sérülést, halált is okozhat, amennyiben a tüzet nem sikerül kontroll alatt tartani. Az avar és a növényi hulladék elégetése csak önkormányzati rendeletben meghatározottak szerint engedélyezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában