társadalmi felelősségvállalás

2018.12.12. 07:00

Válogatott sportolók, politikusok is hoztak cipőt a decsi diákoknak

Húsz pár sportcipőt kaptak a decsi Bíborvég Általános Iskolája tanulói a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) jóvoltából. A szövetség idén ősszel indította el az „Egy cipőben járunk” társadalmi felelősségvállalási programját.

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

A Magyar Diáksport Szövetség sportcipőket gyűjtött ismert és civil személyektől, cégektől, szervezetektől, hogy a nehéz körülmények között élő gyermekek, tanulók mindennapos testnevelését, testmozgását segítse. Idén decemberben összesen ötszázötven pár cipőt osztanak ki országszerte, megyénként egy–egy település iskolájában. Decsen tegnap délután a Bíborvég Általános Iskola tanulói kapták meg az adományokat. A decsi diákok adományozói között van mások mellett Navracsics Tibor uniós biztos, Gerendai Károly a Sziget Fesztivál alapítója, Simicskó István volt honvédelmi miniszter és a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Az iskola megújult tornatermében tartott ünnepségen a diákokat név szerint szólították, majd átadták nekik a vadonatúj, márkás sportcipőket.

Az 5. osztályos Zsiga Bettina például egy 38-as lábbelit kapott. Ugyan kedvenc tantárgya a matematika, de nagyon örült a cipőnek. – Hetente négyöt kilométert futok, tesizek, jól jön a cipő, és kényelmes is – mondta lapunknak a tizenegy éves kislány.

Iskolatársa, a 7. osztályos Akay Máté 41-es sportcipőt kapott. Elmondta, hogy amíg nem lesz nagyobb a lába, addig használni fogja, ráadásul jól is jön neki. – Mezei futóversenyen szoktam indulni, az ének mellett a sport érdekel a leginkább – árulta el.

 

Az esemény egy közös, zenés táncos tornával zárult, ahol a zumba szakkör vezetőjének irányításával a boldog diákok egy megható koreográfiát mutattak be.

A felajánlók között szerepelnek sport egyesületek sportolók is, mint az FTC Kézilabdasport KFT., vagy éppen Pálinger Katalin volt válogatott kézilabdakapus, de olyan futball kiválóságok is, mint Juhász Roland, Huszti Szabolcs és Kovács István a Mol-Vidi FC labdarúgói.

Stimmeltek a lábméretek

A Bíborvég Általános Iskola intézményvezetője, Bergerné Ifju Erzsébet lapunknak elmondta, hogy azok a diákok jutottak ajándék cipőhöz, akik a sporteredményeik alapján rászolgáltak, valamint a lábméreteik egyeztek a felajánlott cipőkével. A diákoknak lesz hol használni a vadonatúj adományokat. Az iskola jelenleg ugyan felújítás alatt áll, az udvari sportpályát azonban már rendbe hozták, és a csarnok is most kapott sportburkolatot. Lesz fedett kerékpár tárolójuk; a kisebb gyermekeknek pedig szabadtéri játszótér készül az udvarra. A mozgás és a sport továbbra is fő szerepet játszik az intézmény életében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában