civilek a rászorulókért

2018.12.20. 19:10

Sikeres gyűjtési akciót zártak a dombóvári civilek

Varga Szilvia

Fotó: a szerző felvétele

Jótékony célú adománygyűjtést hirdettek a dombóvári civilek: a Dombóvári Székely Kör, a Dombó-Csipssz Egyesület, a CÖF Dombóvári Szervezete, a FIDESZ Dombóvári Csoportja és a Dombóvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat. Az akciót az öt szervezet közösen rendezi már negyedik éve. Több mint kétszáz cipős doboz, közel huszonöt zsák jó minőségű ruha, száznyolcvan tábla csokoládé és több doboz játék gyűlt össze a négy gyűjtőponton.

A helyi vállalkozók szívesen vállalják ezt a faladatot, és tárolják az akció végéig a csomagokat, majd az egyesületek és szervezetek tagjai közösen szortírozzák szét a felajánlott ajándékokat. Egy részét a helyi Katolikus Karitász csoport osztja ki a rászoruló családoknak, a másik felét Kárpátaljára, Bene községbe juttatják el még az ünnepek előtt. Nagy örömmel és szeretettel végzik munkájukat az önkéntesek, hiszen minden évben rengeteg pozitív visszajelzés érkezik.

– Azt tapasztaljuk, hogy egyre többen csatlakoznak felhívásunkhoz és évről évre több adomány gyűlik össze. Áldásos munka ez, hiszen a legjobb érzés továbbítani a környezetünkben élő embertársaink szeretetét, segítő szándékát, hogy minden fa alatt legyen ajándék, minden gyermek örüljön szenteste a családja körében.

Már az is hagyomány, hogy Kárpátaljára a gyerekeknek édességet is küldünk, amelyet szintén közösen gyűjtünk össze. Pedagógusok, a kórház dolgozói, az egyesület tagjai és vállalkozók is segítik kezdeményezésünket. Így igazi csapatmunkává válik a feladat. Idén, december 12-én délután palacsintával, forró teával és élő karácsonyi zenével vártuk az adakozókat, hogy viszonozni tudjuk kedvességüket – mesélt a részletekről Futó Péter, a CÖF helyi szervezetének vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában