szekszárdi önkormányzat

2018.12.15. 07:00

Száz-százhúszezer látogatót vonzanak a rendezvények egy év alatt

Nem lesz drágább a parkolás jövőre sem Szekszárdon, de a piaci helypénzek és a temetői díjak sem emelkednek. Sok más mellett ezekről is döntött a közgyűlés.

Budavári Kata

Fotó: Makovics Kornél

Elfogadta a szekszárdi közgyűlés a kulturális központot működtető közművelődési kft. jövő évi feladatainak ellátásához szükséges önkormányzati hozzájárulás összegét. Közel kétszázötvenmillió forintról van szó, amellyel kapcsolatban Zaják Rita képviselő arra volt kíváncsi, hogy ebből mennyi az állami kvóta. Kiderült, elsősorban városi pénzről van szó, hiszen a központ sok olyan rendezvényt szervez, amelyek a közönség számára ingyenesek, az állam pedig a kötelező közművelődési feladatok ellátását támogatja. Az ellenzéki képviselők azt is firtatták, szükség van-e ennyi szabadtéri rendezvényre. Zsikó Zoltán ügyvezető igazgató válaszként elmondta, ezek az események száz-százhúszezer látogatót vonzanak. Az ügyvezető arról tájékoztatta a képviselőket, hogy a Babitsban idén 4366 program volt, ebből 2574 saját rendezvény. Jelentősen nőttek a ház bevételei, Zsikó Zoltán szerint a számok nem hazudnak. Ács Rezső polgármester elmondta, korábban többe került a városnak a Babits, a cél pedig, hogy színvonalas rendezvényeken lássák vendégül a város lakóit.

A közgyűlés felülvizsgált több díjat is, és az elmúlt évekhez hasonlóan, ezeken most sem változtatott. Így van ez már három éve. Nem kell tehát többet fizetni jövőre a parkolásért, a helyfoglalásért, nem emelkednek 2019-ben a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésének díjai és a temetői díjak sem.

Javult a fegyelem

Bálint Zoltán, a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója arról számolt be a közgyűlésnek, hogy csökkent a pótdíjak száma és az ebből befolyt pénz, a parkolásból származó bevétel azonban nem lett kevesebb. Javult tehát a díjfizetési fegyelem. Drasztikusan nőtt a mobiltelelefonon fizetett parkolások száma. Tavaly a belvárosban az Arany János utcai tömbbelsőben harminccal, a kórháznál százzal nőtt a fizetős helyek száma. Ács Rezső elmondta, jelenleg is negyven parkolóhely készül, a Zöld Város program pedig jelentős, és pozitív változást hoz majd ebben a tekintetben.

Ajándék

Ács Rezső polgármester csütörtökön reggel átadta a város hagyományos ajándékát a civileknek. Tizennyolc szervezet kap két és félmillió forint értékben vásárlási utalványt, amelyet a tagok, illetve a szervezetek által támogatott személyek, családok kapnak majd.

A képviselők is kaptak ajándékot, ahogy karácsony előtt az hagyomány. Most a város napján megjelent Szekszárd, ahol élünk című kiadványt találták az asztalukon. A polgármester nemcsak képviselőtársainak kívánt áldott, békés ünnepeket, de egyúttal a sajtó közvetítésében bízva minden szekszárdinak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában