Új teret avattak Bonyhádon

2018.12.06. 19:59

Teljesen megújult a művelődési központ mögötti terület

December 1-jén átadták a város új rendezvényterét, melynek nevére a hónap végéig voksolhatnak a bonyhádiak.

Balázs László

Fotó: Makovics Kornél

A völgységi városban több szempontból is rendhagyónak bizonyult az adventi rendezvény, szombaton első alkalommal a felújított új rendezvénytéren gyúltak ki a fények.

– Sokan és sokat dolgoztak azért az elmúlt két évben, hogy megvalósulhasson az a beruházás, amire már nagyon várt mindenki – fogalmazott a december 1-jei téravató ünnepségen Filóné Ferencz Ibolya. Bonyhád polgármestere megköszönte mindazok munkáját, akik az előkészületektől a kivitelezésig szerepet vállaltak a beruházás sikerre vitelében. A Vörösmarty Mihály Művelődési Központ mögött zajló első Völgységi Advent részeként megtartott avatón Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője és Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke is méltatta a helyi értéket, valamint a közösségerősítő fejlesztést.

Vizin Balázs, az önkormányzat kommunikációs munkatársa elmondta, az új teret Aradi András evangélikus esperes, Wigand István katolikus plébános és Mészáros Zoltán református lelkipásztor áldotta meg. Ezt követően zenés műsorral és adventi vásárral várták az érdeklődőket az új téren – amelynek elnevezéséről a bonyhádiak december 31-ig Bonyhád honlapján szavazhatnak. Négy lehetőség közül választhatnak: Vörösmarty-park, Kaszinókert, Főtér, Városliget.

Programok a téren

A következő három hétvégén folytatódik az adventi vásár, délután 3 és este 8 óra között, közben este a többi adventi gyertyát is meggyújtják. December 8-án a Kränzlein Néptánc Egyesület ad műsort. December 15-én Mészáros Zoltán református lelkész beszéde után a Felvidékiek Egyesületének Énekkara lép színpadra. December 22-én a negyedik gyertya meggyújtása után ismét Wigand István igehirdetését hallgathatják meg az érdeklődők, fellép a Bonyhádi Katolikus Kórus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában