vízhálózat

2019.01.22. 10:30

A tulajnak kell tenni az elfagyás ellen

Hanol Erzsébet

Fotó: Shutterstock

A paksi Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft. felhívja fogyasztói, a lakosság, a vállalkozók, és az intézmények vezetőinek figyelmét arra, hogy ha még nem tették meg, minél előbb ellenőrizzék, hogy az elmúlt napok fagypont alatti időjárása nem okozott-e kárt a vízórában vagy a kerti csapban, a vezetékben, és tegyenek azok biztonságáért.

Mint azt közleményükben írták, a belső hálózat és a vízmérők fagy elleni védelméről az ingatlan tulajdonosának kell gondoskodnia.

Ha a meghibásodás ennek elmulasztásából ered, a mérő cseréjének költségét, illetve az elfolyt víz díját is az ingatlantulajdonosnak kell viselnie.

A tartós hideg komoly károkat okozhat a talajban, az aknákban vagy a fűtetlen pincékben lévő vízmérőkben, sőt a falakon belüli vízvezeték-hálózatban is. Érdemes idejében megtenni a szükséges óvintézkedéseket, elkerülve a vízmérők, a csövek és egyéb szerelvények elfagyását, és az elfagyott vezetékben jégdugó által keletkezett vízhiányt. További információkért érdemes felkeresni a szolgáltatót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában