lakossági fórum

2019.01.11. 19:10

Elkezdték a településképi arculati kézikönyv készítését

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Megkezdte az önkormányzat a településképi arculati kézikönyv elkészítését, a településképi rendelet megalkotását, illetve a Helyi Építési Szabályzat és a partnerségi rendelet felülvizsgálatát. A teljes körű nyilvánosság biztosítása érdekében lakossági fórumot tartottak a témában szerdán – írta a Paksihirnok.hu. Horváth András, a város főépítésze arról tájékoztatta az érdeklődőket, hogy minden települést törvény kötelez a településarculati kézikönyv elkészítésére, amely megmutatja az építészeti értékeket, és azt, mire kell odafigyelni a tervezések során.

A lakossági fórumon az is elhangzott: nemcsak az engedélyköteles, hanem az egyszerű bejelentéssel előkészített lakásépítések esetében is az arculati kézikönyvön és a településképi rendeleten keresztül közlik a tervezési, építési előírásokat.

A lakossági fórumnak előkészítő szerepe van, ezért észrevételeket is várt a főépítész a jelenlevőktől, a jövőben pedig lesz még lehetőség a véleményezésre. Emellett partnerek bejelentkezését is várják január 17-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában