önkormányzat

2019.01.16. 10:30

Felszámolnák az illegális szemétlerakót

Steinbach Zsolt

Fotó: Shutterstock illusztráció

Tolna Illegális hulladéklerakó felszámolására nyújt be pályázatot a tolnai önkormányzat az innovációs minisztériumhoz – döntöttek a helyi képviselők. A város az egykori „mözsi gödör” területén levő illegális szemétlerakót szeretné megszüntetni a pályázaton igényelt hárommillió forintos állami támogatás felhasználásával.

A Martinek-emlékház felújítására (oda költözne a tolnai civil ház), illetve két játszótér (a Vásártéren és a mözsi Dobó téren) építésére nyújtott be támogatási igényt a tolnai önkormányzat az ún. CLLD-pályázaton. Az elbírálásra még nem került sor, de jó esély van arra, hogy a város elnyeri a támogatást. A képviselő-testület ezért legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy feltételes közbeszerzési eljárást indít a beruházás kivitelezőjének kiválasztására, ezzel is gyorsítva a remélhetően sikeres projekt megvalósítását. A tervezett építési munkák becsült költsége bruttó mintegy 66 millió forint.

Az elmúlt évekhez képest húsz százalékkal több önkormányzati támogatást kap idén a Tolnai Polgárőrség Közhasznú Egyesület. A civil szervezet vezetője, dr. Szilák Mihály azt kérte a helyi képviselő-testülettől, hogy ebben az évben a korábbi 1 millió forint helyett 1,2 millió forinttal támogassák a helyi közbiztonság fenntartásában jelentős szerepet betöltő polgárőrséget. A képviselő-testület legutóbbi ülésén egyhangúlag támogatta a kérelmet. Egyben arról is döntöttek, hogy a városi költségvetés elfogadásáig – a szervezet zavartalan működése érdekében – 200 ezer forintos előleget folyósítanak az egyesületnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában