interaktív kiállítás

2019.01.24. 17:30

Hatvanezer látogatója volt a kiállításnak

Tartalmas évet hagyott maga mögött a Paks II. Atomerőmű Zrt. tájékoztató kamionja: mintegy hatvanezer látogatót fogadott 2018-ban. Nyolc fesztiválon járt az interaktív kiállítás amellett, hogy Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron megye nagyobb településeit és több budapesti kerületet is felkeresett – írták a Paks II. Zrt. közleményében.

Hanol Erzsébet

Fotó: Paks II.

A mobil kiállítás a legfontosabb információkat „viszi házhoz” az atomenergia biztonságos és klímabarát felhasználásáról, a Paksi Atomerőmű hazai energiatermelésben betöltött kiemelt szerepéről, illetve a két új atomerőművi blokk létesítéséről korszerű, interaktív tálalásban. A 2017 júniusára külsejében és tartalmában is megújult tájékoztató kamion Zalaegerszegen kezdte az elmúlt évet. 2018 első negyedévében Zala után Vas és Győr-Moson-Sopron megye nagyobb településeit járta végig a jármű, majd – ahogyan a korábbi években is – fesztiválokat keresett fel. Hagyományosan részt vett a Csabai Kolbászfesztiválon, az őszi-téli időszakban pedig Budapest kerületeiben állomásozott. A tárlat külön meghívásnak eleget téve ott volt a Kaposvári Klímanapon, a Budapesti PlayIT Show-n, de két alkalommal „haza is tért”, aminek eredménye a történetének egyik rekordja is: Pakson, a Város napján közel ezerötszáz látogatót fogadott.

2018-ban nyolc nagy magyarországi zenei és kulturális fesztivál szerepelt a kiállítás „menetrendjén”. Ezeken a fesztiválokon a kamion mellett kialakított Energiasziget is várta az érdeklődőket, akiknek kényelmét, szórakozását babzsákok, függőágyak, mobil telefontöltők, játéklehetőségek szolgálták. A legnagyobb látogatottsága a Sziget Fesztiválon volt a tájékoztató járművének, ott majdnem háromezerötszáz vendéget fogadott. A napi csúcs a VOLT Fesztiválhoz köthető, ott volt olyan nap, amikor több mint hétszáz látogatót fogadott a mobil kiállítás.

Fontos állomás volt tavaly, hogy az interaktív jármű májusban kiérdemelte az Atomexpo Awards szakmai elismerését. A nemzetközi pályázat társadalmi kommunikáció kategóriájának döntőjébe került, ahol oklevéllel ismerték el a kiállítást. A nukleáris kommunikáció területén dolgozó szakembereknek novemberben lehetőségük nyílt arra, hogy személyesen is felkeressék a kommunikációs eszközt az Atomerőmű Üzemeltetők Világszövetségével közösen egy Pakson rendezett nemzetközi konferencián.

Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy az interaktív kamion a tervek szerint 2019 tavaszán Komárom-Esztergom és Fejér megye ötezer főnél nagyobb lélekszámú településeit keresi fel, majd nyáron zenei és kulturális fesztiválokon vesz részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában