influenza

2019.01.22. 09:30

Jóval többen fordultak orvoshoz a megyében is

Budavári Kata, Balázs László

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: goodluz

Influenza járvány van hivatalosan is hazánkban, a megyében pedig háromszorosára nőtt azoknak a száma, akik influenzaszerű megbetegedéssel fordultak orvoshoz. A legtöbben Budapesten, Fejér- és Pest megyében mentek el háziorvosukhoz. A betegek közül a legtöbben fiatal felnőttek. A harmincöt-harminckilenc évesek korcsoportjába tartozott a betegek 26,7 százaléka, 19,7 százalék pedig gyermek.

Az eddig gyűjtött adatok alapján Tolna megyében az influenzaaktivitás alacsony volt, a megbetegedési arány nem érte el a járványküszöböt – áll a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya tájékoztatójában. A klinikai adatgyűjtésben tizenkét házi gyermekorvos, tizennégy felnőtteket ellátó és tíz vegyes praxisú háziorvos vesz részt, az összes praxisban ötvenkétezer fő van regisztrálva, a megye lakosságának huszonnégy százaléka. Valamennyi orvos hetente jelenti a betegforgalmat és az influenzaszerű tünetekkel ellátott betegek számát korcsoportos bontásban.

.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában