Az NVB hivatalos bejelentése

2019.01.23. 15:20

Kiadták Holliknak Hirt mandátumát

Munkatársunktól

Budapest, 2018. december 13. Hollik István kormányszóvivõ a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. december 13-án. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

A Hirt Ferenc halála miatt megüresedett országgyűlési képviselői mandátumot a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfőn kiadta a Fidesz-KDNP közös listájáról Hollik Istvánnak – adta hírül az MTI.

Mint megírtuk, a tavaszi parlamenti választáson a kormánypártok országos listájáról a parlamentbe került tamási Hirt Ferenc tavaly december 6-án hunyt el. A Fidesz és a KDNP határidőig nem jelezte az NVB-nek, hogy kinek kéri kiadni a megüresedett helyét az országos lista jelöltjei közül, így a testület múlt kedden a közös listán következő, 87. helyen szereplő Csizi Péternek adta. A pécsi politikus írásban jelezte, hogy nem kívánja mandátumát átvenni, nyilatkozata azonban csak akkor lépett hatályba, amikor az NVB döntése már jogerőre emelkedett. A Fidesz időközben jelezte, hogy az országos lista 132. helyén szereplő Hollik Istvánnak kéri a mandátumot, s mivel a bejelentés megfelelt a törvényi feltételeknek, az NVB hétfőn kiadta azt. A határozat jogerőre emelkedését követően Hollik leteheti esküjét és beülhet az Országgyűlésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában