Báloztak a rotarysták

2019.01.13. 16:00

Rászoruló, tehetséges gyerekeké az est bevétele

Ismét jótékonysági céllal báloztak Szekszárdon a rotarysták. Hagyományos estjük bevételét a kiemelten hátrányos helyzetű és tehetséges fiatalok támogatására fordítja a klub.

Budavári Kata

Fotó: Makovics Kornél

Minden hölgy egy szál gyönyörű vörös rózsát kapott, amikor megérkezett a Rotary Club Szekszárd jótékonysági estjére szombaton. A szervezet idén változtatott, és új helyszínen, a Babits Mihály Kulturális Központban tartotta meg hagyományos eseményét. A rendezvényterem szemet gyönyörködtető díszítése a szekszárdi Amaryllis Étterem munkatársainak keze munkáját dícsérte. A teremben fehér abrosszal, szépen megterített kör alakú asztaloknál foglaltak helyet a vendégek.

Az igen hangulatos, jól sikerült eseményen igen sokan, százhetvenen vettek részt, köztük sok fiatal. A Rotary bál minden évben hagyományosan igen elegáns rendezvény, beleértve a ruhákat is. Az idén sem volt ez másként. A hölgyek, ha nem is nagy-, de kisestélyit viseltek, sokan feketét, csipkével, vagy más színnel, például ezüsttel, arannyal díszítve. Többen világos, ekrü színű öltözéket viseltek, de volt, aki merészebben választott színt. A férfiak többsége sötét öltönyben jelent meg az esten.

A rendezvény fővédnöke Gondár György, a Rotary Magyarország kormányzója volt, és hagyományosan megjelentek a partner szervezetek tagjai. Vendégek így tehát Bajáról, Pécsről, Székesfehérvárról, Kozármislenyből, Veszprémből, Balatonkilitiből és Budapestről is érkeztek, illetve a jászberényi menedzser klub is képviseltette magát. A báli műsor a Bartina Néptánc Egyesület gyermekeinek és felnőtt együttes férfi tagjainak táncával kezdődött. A zenét a Pecze Dance Band szolgáltatta, este nyolckor be is népesült a táncparkett.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere a helyszínnel kapcsolatban elmondta: büszkék arra, hogy sok bált tartanak a házban ebben a szezonban. A klub elmúlt évi munkájával kapcsolatban pedig nem csupán a tehetségek támogatását emelte ki, hanem azt is, hogy megalakult az ifjúsági szervezet, a Rotaract. Ez azt jelzi, hogy Szekszárdon is vannak olyan tehetséges fiatalok, akik azon kívül, hogy munkájukat elvégzik, többet is szeretnének tenni. Ennek köszönhetően pedig a Rotary tovább folytathatja a jótékonysági tevékenységét. A polgármester reményét fejezte ki, hogy az eddigiekhez hasonló terveikkel továbra is megkeresi a várost a klub, ennek szellemében kívánt boldog új évet és közös projekteket.

Dr. Kiszler Gyula elnök rotarys barátsággal köszöntötte a jelenlévőket, és néhány szót szólt a barátság fontosságáról. Beszélt továbbá arról, hogy a Rotary Club nem kampányszerűen jótékonykodik, hanem minden nap, hiszen a humanizmus a szervezet alapeszméje. Az est bevételét hátrányos helyzetű, tehetséges gyerekek megsegítésére ajánlották. Elhangzott, hogy húsz évvel ezelőtt a szekszárdiak a faddi gyermekotthon lakóit igyekeztek kedvezőbb helyzetbe hozni, és a nehéz sorsúak támogatásával azóta sem hagytak fel. A megyei kórházat évek óta segítik, és a kezdetek óta támogatják a Hospice Alapítványt. Az önkormányzattal kiváló az együttműködésük, és nagyon büszkék arra, hogy tavaly Közjóért kitüntető címet kaptak Szekszárd Város Napján. A szekszárdi club nem mellesleg tavaly ünnepelte alapításának huszadik évfordulóját.

Az Amaryllis most is jól kifőzte

Akárcsak a Babits kulturális központ szilveszteri mulatságán, úgy most, a Rotary Club jótékonysági estjén is az Amaryllis Étterem gondoskodott a kulináris élvezetekről. A menüt egyedi igénynek megfelelően készítette el Juhos Markó séf és csapata. Az előétel padlizsán krém és füstölt lazac tatár volt magvas bagettel, és kétféle levest, tejfeles malacragut, illetve gyömbéres sütőtököt lehetett megízlelni. Igazán szerencsés volt, aki a többféle főételt, így például a paprikás csirkemell filét, a baconben sült tarját vagy a snidlinges, roston sült házi sajtot végig kóstolta, és még a desszerteknek, azaz a szekszárdi tálnak, grípudingnak és túrókrémnek sós karamellel is tudott helyet szorítani. Seregi Ferenc étterem tulajdonostól persze megtudtuk, az előételek és édességek tekintetében a mai igényeknek megfelelően, falatnyi adagokról van szó, hogy tényleg mód legyen a kóstolgatásra. Az Amaryllis kiváló csapata pedig eztán is bizonyíthat, hiszen több rangos bálon, így a borászokén, jogászokén is ők főznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában