fejlesztés

2019.01.30. 10:30

Virágosítottak, utak, járdák újultak meg Várdombon

Mauthner Ilona

Fotó: Shutterstock

Az elmúlt évben a település több pontján – többek között a Pilisi utca végén, a Vendel-szobornál, a központban lévő keresztnél – is parkosítottak, virágokat ültettek, ezzel is szépítve a köztereket, mondta Simon Csaba polgármester, utalva arra, hogy az idén is kívánják folytatni a megkezdett munkát. A település különböző pontjaira kihelyeztek tíz nagyobb virágkaspót, melybe muskátlikat ültettek.

Az utcanévtáblák talpazata is elkészült, időtálló formában és anyagból. A múlt év májusában az önkormányzat ismételten pályázatot nyújtott be belterületi utak, járdák, hidak felújítására. A sikernek köszönhetően aszfaltozták le a Kis utcát, emellett a Petőfi utca teljes járdaszakaszát letérkövezték. A Kis utcában elhelyezett – lakók által kért – fekvőrendőr is beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

A Gábor Áron utcában a templom felőli oldalon egy újabb domború tükröt helyeztek el, az autóval való balesetmentes közlekedést segítve.

Az orvosi rendelőben két darab klímaberendezést szereltek fel. A temetőben lévő kálvária kereszteket felújították, az egyik stáció oldalára szeretnének elhelyezni egy emléktáblát – köszönetképpen – azoknak a nevével, akik hozzájárultak a stációk felújításához.

Az elmúlt évben is megtartották a már hagyományosnak számító ünnepségeket azzal a változtatással, hogy juniálist tartottak a majális helyett. Már második éve, hogy Várdomb csatlakozott a Nyitott Templomok Napja nevű rendezvényhez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában