farsang

2019.02.18. 19:10

Az álarcok és maszkok viselése kötelező volt

Balázs László

Fotó: Mártonfai Dénes

A Teveli Szivárvány Óvodák és Bölcsődében már évek óta hagyomány, hogy az intézmény farsangi mulatsága nyilvános, azaz a szülők is részt vehetnek a jelmezbe bújás, a maskarázás ünnepén – mondta Rónai-Till Henrietta óvodavezető. Persze az átöltözködés most már inkább a gyerekekhez kapcsolódik, a főbb típusok, az állatnak öltözködés, a zsánerfigurák megfigyelhetők a jelmezek között. A székhelyóvoda szombat délutáni eseményén először mindkét csoport felvonult a színpadra és egyenként bemutatták a maskarákat. Ezt követően vette kezdetét a szülőkkel, óvónőkkel közös táncmulatság.

A gondviselők, nagyszülők süteménnyel és szenvicsekkel járultak hozzá a farsang hangsúlyozottan bőségről szóló időszakához. Rónai-Till Henrietta hangsúlyozta, a 44 gyermekből mindössze néhány hiányzott betegség miatt, így egyáltalán nem túlzás az állítani, hogy megtelt a művelődési ház. Hozzátette, nevelési elveik között szerepel, hogy a gyerekek megszeressék, közel kerüljenek népszokásainkhoz, ezért fontosnak tartják, hogy sokat énekeljenek, táncoljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában