dr. Pataki József emléktúra

2019.02.11. 19:10

Bakancsot felhúzni, szombaton túra

Balázs László

Fotó: Shutterstock illusztráció

A Tolna Megyei Természetbarát Szövetség és Szekszárdi Kórház Sportkör természetbarát szakosztálya szombaton 34. alkalommal rendezi meg a dr. Pataki József emléktúrát.

Megújultak a kirándulóhelyek, vadászházak, számos tanösvényt avattak, madármegfigyelő torony épült, így a természet szépségei mellett kulturális élmény is várja a kirándulókat, akik hétvégi kikapcsolódásként a túrázást választják. A nagy elődök elkötelezettségét tovább örökítve a következő generációk számára januárban Bodor Árpád emlékére rendezik a gemenci emléktúrát, a másik nagy előd, Pataki József emléktúrája pedig mindig februárban van.

Akiket érdekel a természetjárás, két táv közül választhatnak: a mecseknádasdi kápolnától 6 kilométer a táv a kulcsosházig, Pécsváradtól pedig két útvonalon nyolc-nyolc kilométer megtétele után lehet elérni a célt.

A szervezők a túrázókat forró teával és lángossal várják az Óbányai-völgyben álló dr. Pataki József turistaháznál, szombaton 13 órakor koszorúzással is tisztelegnek a kulcsosház névadójának emléke előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában